Læsetid: 4 min.

Der skal noget til for at kunne skrive scener, hvor skamlæber, skyld og dødsangst er til stede samtidigt

Peter Adolphsen vil ikke andet end at finde på og lave en elegant, kompliceret fortællemaskine – og det lykkes ud over al forventning. Men hvad er det med al den liderlighed?
Som en anden gal videnskabsmand undersøger Peter Adolphsen, hvor mange mærkelige træk man egentlig kan forbinde i én skikkelse, mens de stadig fremstår med en selvfølgelig naturlighed. Den slags kræver talent, det har Adolphsen.

Som en anden gal videnskabsmand undersøger Peter Adolphsen, hvor mange mærkelige træk man egentlig kan forbinde i én skikkelse, mens de stadig fremstår med en selvfølgelig naturlighed. Den slags kræver talent, det har Adolphsen.

Isak Hoffmeyer

26. august 2017

Hvad nu, hvis jorden i 2019 blev invaderet af en enkelt mikrobe, kaldet »ofu«, fra det ydre rum? Og hvad nu, hvis den mikrobe formerede på menneskers hud og fremkaldte en hidtil ukendt, dødelig sygdom? Hvad nu, hvis den sygdom gjorde folk ekstremt liderlige, men også fik deres hud til at rynke, indtil de pludseligt eksploderede? Hvad nu, hvis København var epicenter for sygdommen, hvis konsekvenser – planetarisk set – trods alt viste sig minimale?

Der hittes på til højre og venstre i Peter Adolphsens nye roman, Rynkekneppesygen, og det med en ubesværet og overlegen bevægelighed. På godt 200 sider zigzagger man gennem liderlig overdrive og pludselig smertelighed hele vejen fra mikrobernes opkomst i det ydre rum over medicinske redegørelser og til sygdommens forskellige ofre og deres forbløffende ens skæbner. De knepper i det store hele, til de dør.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Knudsen

Sodoma og Gomorra. Hjernen imellem benene.
Utroligt hvad nogen bruger det korte liv til.
Sex uden kærlighed en bundskraber som spegesild uden sild.