Læsetid: 4 min.

Annisette har en pagt med elementerne

Siden The Savage Rose voksede ud af ungdomsoprøret har de været drevet af musikalsk og social nødvendighed. Således også på deres nye, fremragende plade, som markerer halvtredsåret for dannelsen af orkestret. Med Annisettes stemme som omdrejningspunkt og stærke dyk ned i soulens historie sætter de fokus på sociale såvel som personlige kampe
Når Annissette giver los og åbner for de følelsesmæssige sluser, skælver jorden og hjælper hende frem til den klang, der er så meget større end et enkelt menneskes forgængelige krop.

Når Annissette giver los og åbner for de følelsesmæssige sluser, skælver jorden og hjælper hende frem til den klang, der er så meget større end et enkelt menneskes forgængelige krop.

Stine Tidsvilde

15. september 2017

Hun har en pagt med elementerne, Annisette fra The Savage Rose. Det må hun simpelthen have, for de bakker hende op i hver en tone, hun sender ud i verden.

Når hun giver los og åbner for de følelsesmæssige sluser, skælver jorden og hjælper hende frem til den klang, der er så meget større end et enkelt menneskes forgængelige krop. Når hun kaster sig ud fra en klippe i en halsbrækkende musikalsk manøvre, bærer vinden hende. Og selv når hun presser sin stemme længst ud i de allermest skrøbelige knirkelyde, synger verdenshavene med som et brusende, indfølende kor.

Med den stemme, der står som noget helt særligt i dansk rockhistorie, bjergtager Annisette Koppel os endnu en gang på den formidable nye plade fra The Savage Rose, Homeless, der lander på halvtredsåret for dannelsen af bandet.

Her er det især kampene, de personlige og sociale, der får musikalsk udtryk, når The Savage Rose tager os med ind i kunstnerens og den efterladte ægtefælles smertefulde hjemløshed for derefter at løfte os op i den mest forløsende empowerment, hvor soulhistorien klinger med som kulturel referenceramme for orkestrets kvindekamp.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Marianne Bjerg
Viggo Okholm og Marianne Bjerg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tak til Annisette for at dele sin passion med os i Tivoli fredag aften. Et aldeles fremragende Savage Rose af allerhøjeste internationale tilsnit gav os alle en fuldstændig overvældende musikalsk oplevelse med en spillelyst og kunnen, der var rent ud overvældende. Charlie Watts skal stå tidligt op d. 3/10 for at nå Anders Holm på trommer i niveau, og hele bandet spillede røven ud af bukserne. Fantastisk. Også stor tak til filharmonikerne fra København, i en symbiose med aftenens hovedperson, der fejrede sin 50 års Tivoli debut med soul, klasse og rå power, nåede de himlen. Oh, A girl We knew!