Læsetid: 6 min.

Børneteater leverer den opfindsomhed og poesi som voksenteatret kan mangle

Børneteatret er præget af en stor spændvidde lige nu – fra ytringsfrihedsteater til drømmepoesi og vredt teenageteater. Det viste Horsens Teaterfestivals årlige børneteatermesse
Skuespillerne Lisbeth Knopper og Morten Bo Koch tilføjer Palle-figuren en jordnær irritation over alle de ting, som Palles mor siger, at han skal, så forestillingen ’Palle alene i verden’ får dynamik og intensitet.

Skuespillerne Lisbeth Knopper og Morten Bo Koch tilføjer Palle-figuren en jordnær irritation over alle de ting, som Palles mor siger, at han skal, så forestillingen ’Palle alene i verden’ får dynamik og intensitet.

Søren Pagter

29. september 2017

Teater for børn og unge kryber let under radaren hos den voksne teatertilskuer. Hvis man ikke lige har et barn i børnehave eller i skole, kommer man ikke nødvendigvis i berøring med scenekunst for børn.

Men børneteatret har en opfindsomhed og en poesi, som voksenteatret let kan savne. Det har en finurlighed, som svarer til børnenes verdenssyn, der ikke nødvendigvis lader sig begrænse af logik og erfaring. Tværtimod. Og så er det ofte temmelig morsomt.

To gange om året har nysgerrige voksne chancen for at se børneteater: Om foråret ved den nationale Aprilfestival, der afholdes i en ny by hvert år. I år var det i Sønderborg med 169 forskellige forestillinger; næste år bliver det hos Syddjurs Kommune.

Om efteråret sker træffet ved den kuraterede Horsens Teaterfestival, som i år viste 34 forestillinger. Netop Horsens Teaterfestival er en mere overskuelig festival, ikke bare for børn med forældre og bedsteforældre, men også for de mange opkøbere og formidlere, lige fra skolelærere til teaterforeningsbestyrelser og bibliotekarer. Her kan man nemlig lettere nå at bevæge sig rundt mellem scenerne i byen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu