Læsetid: 4 min.

Filmatiseringen af ’Gud taler ud’ er grov og sjov og ufarlig som en dansk julefrokost

Filmatiseringen af Jens Blendrups faderroman ’Gud taler ud’ er et portræt af en mand, der hader sig selv – og af en familie, der elsker ham vredt. Det er også den slags milde film, som vi danskere elsker at se for at kigge lidt på egne dæmoner, men uden at det må gøre for ondt
Uffe er inkarnationen af den kulturelle middelklasses bristede drømme i 1980’erne. Han er den indebrændte mand, der ikke føler sig realiseret nok, ikke stor nok, ikke dyb nok. Og han dømmer alle andre hårdt for heller ikke at være det.

Uffe er inkarnationen af den kulturelle middelklasses bristede drømme i 1980’erne. Han er den indebrændte mand, der ikke føler sig realiseret nok, ikke stor nok, ikke dyb nok. Og han dømmer alle andre hårdt for heller ikke at være det.

Scanbox

29. september 2017

Søren Malling har det måske allerbedste udseende i dansk film i den forstand, at han er udstyret med et sæt smalle, blåbrune øjne, der sidder en lille centimeter længere fra hinanden, end hvad man forventer af et ansigt.

Det giver ham både hundehvalpsuskyld og utilregnelighed. Bag fjæsets trætte hud rumler sårbar og aggressiv forvirring. Sådan føles det med Malling.

Malling spillede en godmodigt barnlig og grumt alkoholiseret enefar i Tobias Gundorff Boesens kortfilm Flyvere i natten fra 2014. I Christian Tafdrups absurdkomedie Forældre (2016) var han en bortflyttet søns far, der nu længtes helt vanvittigt efter sin ungdoms bohemeliv.

I Gud taler ud spiller han atter en plaget far uden jordforbindelse. Denne gang føler han sig så højt hævet over andre, og det kaster skygger over en familie, hvor alle føler sig truede, dominerede eller afhængige af ham. De kalder ham Gud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Eva Schwanenflügel
Oluf Husted og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu