Læsetid: 3 min.

Hamlet som fremragende ungdommeligt vanvid

Det bliver ikke meget større end Shakespeares udødelige klassiker Hamlet. Elliott Crosset Hove lever i sin fremstilling af titelrollen på Vendsyssel Teater til fulde op til den Reumert Talentpris, han modtog tidligere i år
Elliott Crosset Hove og Asta Kamma August er både intense og overbevisende i rollerne som Hamlet og Ofelia på Vendsyssel Teater

Elliott Crosset Hove og Asta Kamma August er både intense og overbevisende i rollerne som Hamlet og Ofelia på Vendsyssel Teater

Tao Lytzen

26. september 2017

Forventningspresset er skruet op på max, når scenen sættes til Shakespeares Hamlet. Og presset hviler især på titelrolleindehaveren. Elliott Crosset Hove er fra første færd intens og overbevisende i sin fremstilling af Hamlet. På samme tid uskyldsren og hæmningsløs indtager han scenen, hvor hans lidt naive udtryk står i skarp kontrast til det nådesløse hævntogt, han begiver sig ud i.

Instruktør Jacob Schjødt har modstået fristelsen til at opsætte en helt klassisk version af Hamlet i Vendsyssel Teaters runde scenerum, der spejler den oprindelige scene fra The Globe i London. Omgivelserne er utraditionelle. Carsten Burke Kristensens scenografi er modsat sproget moderne. Metalgitre, betonelementer og industrielle trapper pryder scenen, og allerforrest ud mod publikum er der en halvcirkel fuld af muldjord, som mod slutningen danner rammen om scenen ved Ofelias grav.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer