Læsetid: 5 min.

Kom nu med en genial (eller bare jævnt god) podcast om jura i Danmark

Flere og flere amerikanske podcasts påtager sig den noble opgave at oplyse om, hvordan retssamfundet fungerer på godt og ondt. Gid den samme tendens ville ramme Danmark
Det er ikke kun svælgen i menneskelig ondskab, der fascinerer ved genren True Crime, men også de tvivlsomme domsafsigelser og de brister i retssystemet, der bliver afsløret. Sådan som det blandt andet skete i podcasten ’Serial’, der handlede om Adnan Syed og mordet på hans ekskæreste.

Det er ikke kun svælgen i menneskelig ondskab, der fascinerer ved genren True Crime, men også de tvivlsomme domsafsigelser og de brister i retssystemet, der bliver afsløret. Sådan som det blandt andet skete i podcasten ’Serial’, der handlede om Adnan Syed og mordet på hans ekskæreste.

Barbara Haddock Taylor/The Baltimore Sun

8. september 2017

Jeg har en eneste dagsorden med denne anmeldelse: Jeg vil gerne henstille til jurakyndige mennesker om at finde en lydoptager og en radiofonisk form til en lettilgængelig dansk podcast om det retssamfund, vi lever i. 

Der er efterspørgsel på sådan en, det vil jeg godt garantere.

True crime har, ikke mindst siden podcastføljetonen Serial slog igennem i 2014, etableret sig som den mest toneangivende dokumentariske genre, og det er ikke bare, fordi folk vil opklare virkelige kriminalgåder og svælge i spektakulær menneskelig ondskab fra virkelighedens verden. Det er også de tvivlsomme domsafsigelser og de brister i retssystemet, de afslører, der fascinerer. 

Alle, der hørte Serial, ville gerne vide, hvad der skete i de dage, da gymnasieeleven Hae Min Lee fra Baltimore blev dræbt – men nysgerrigheden gik også på, hvordan anklagemyndigheden kunne slippe afsted med at lave så hullet og usammenhængende en bevisførelse for, at ekskæresten Adnan Syed stod bag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Aske Hennelund Nielsen
  • Katrine Damm
Aske Hennelund Nielsen og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu