Læsetid: 3 min.

Stjernejæger blander kolde fakta om rummet med episke fortællinger

Michael Gregaard vedkender sig i det originale hybridværk ’Stjernejæger’ sin dybe fascination af universet
9. september 2017

Astronomerne fortæller os, at vor egen kære galakse, Mælkevejen, bare er én af milliarder af galakser i det observerbare univers, og at solen er en enkelt stjerne blandt de milliarder, som Mælkevejen består af.

Visse astrofysikere mener endda, at der alene her i Mælkevejen kan være over en milliard jordlignende planeter. Befinder disse sig i den beboelige zone i forhold til deres lokale stjerne, og har de flydende vand, så rummer planeterne mulighed for liv.

Lad os antage, at der i det store hele findes to slags mennesker: dem, som stillet over for verdensrummets uudgrundelige gåder begynder at drømme og fantasere, og dem, der hellere tænker på krølfedt og topskat.

Michael Gregaard (f. 1948, debut 1984) hører i så fald ganske klart til førstnævnte kategori og bevidner det med sin femte bog, en art stjernetindrende genrehybrid, der blander kolde fakta om universet med episke beretninger, ultrakorte digte og egne tegnede illustrationer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu