Læsetid: 3 min.

Sylvia Plath ville vende sig i sin grav, hvis hun læste Connie Palmens nye roman

Connie Palmen har skrevet en forsvarstale af en roman om en af det 20. århundredes mest saftige sladderhistorier fra litteraturens verden. Resultatet er problematisk
Det grundlæggende problem med ’Du sagde det selv’ er dog, at den vil have i både pose og sæk. Den vil både tillade sig at lave litteratur ud af Sylvia Plaths og Ted Hughest intime liv og holde dundertale om, hvor uretfærdigt den ene af dem er blevet behandlet posthumt.

Det grundlæggende problem med ’Du sagde det selver dog, at den vil have i både pose og sæk. Den vil både tillade sig at lave litteratur ud af Sylvia Plaths og Ted Hughest intime liv og holde dundertale om, hvor uretfærdigt den ene af dem er blevet behandlet posthumt.

The Granger Collection/Polfoto

16. september 2017

Litterær sladder – hvem kan sige sig helt fri for at interessere sig for den slags? Hvilken litteraturelsker har ikke googlet en forfatters ægtefæller, elskere eller vilde udskejelser som ung, eller er måske ligefrem gået ind på billedsøgningen for at se, hvordan idolet så ud i yngre version?

Selvom det i år er 50 år siden, forfatteren blev proklameret død, er interessen for forfatterbiografier bestemt ikke faldet. Nærmest tværtimod.

En af de mest omdiskuterede sladderhistorier fra det 20. århundredes litterære verden handler om ægteskabet mellem den hæderkronede amerikanske forfatter Sylvia Plath (1932-63) og den engelske digter Ted Hughes (1930-98).

De mødtes i Cambridge i midten af halvtredserne, giftede sig, fik to børn og forblev gift, til Plath tog sit eget liv i 1963. Hughes havde en betydelig indflydelse på Plaths værk efter hendes død (ved bl.a. at skrive forord og introduktioner til udgivelserne), men er også blevet beskyldt for indirekte at være skyld i selvmordet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu