Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Tyggegummirap med et dystert twist

Hiphoppens utilpassede rockstjerne Lil Uzi Vert har nået en milepæl med sit nye album ’Luv Is Rage 2’
Kultur
8. september 2017
Hiphoppens utilpassede rockstjerne Lil Uzi Vert har nået en milepæl med sit nye album ’Luv Is Rage 2’

Han passer ikke rigtigt ind noget sted, Lil Uzi Vert, den unge rapper med det grønne hår, der efter sigende tog sit navn, fordi han rapper så hurtigt som »en lille maskinpistol«, (hvilket passer meget godt), og fordi han ønskede at bruge rappen som middel til foretage et vertikalt karrierehop, (hvilket må siges at være lykkedes for ham).

Han stikker nemlig i alt for mange retninger på samme tid, til at man kan proppe ham ned i en boks, for selvom hans nasale stemme ligger som en strøm af lilla tyggegummi med knasende guldglimmer et sted i toppen af hans skarpe produktioner, der i øvrigt ofte bevæger sig tæt på trap-genren, gør han samtidig en dyd ud af at inkorporere blødere og mere drømmepoppede elementer, der trækker ham ud på et tåget overdrev.

På sit nye album, Luv Is Rage 2, som er en kunstnerisk milepæl for den unge rapper, er det ligeledes – som pladens titel også antyder – de modsatrettede impulser der udstikker de æstetiske rammer. Det er, som antydet, bubblegum-rap med et dystert twist, og Lil Uzi Vert rapper således stolt om sine opadstræbende karrierehop, mens han dyrker et blodrødt kunstnerisk mørke, hvor det suicidale ligger og truer i hans skarpe linjer.

Ikke mindst på det helt store hit fra albummet, »XO TOUR Llif3«, et break up-nummer, som har hittet vildt, siden det udkom som single tilbage i marts. Her tager han sin læresætning love is rage til dens ekstrem, mens han i den kunstneriske musikvideo til nummeret, som landede for et par dage siden, strangulerer sig selv, mens han synger de hårde linjer fra omkvædet: »All my friends are dead / push me to the edge.«

Og på den stakåndede »444+222« refererer han til Jay Z’s nyeste album 4:44 og lægger de sidste 222 til for at nå til tallet 666 – hvilket ikke ligefrem får det til at se ud som om, at han afviser de svirrende rygter om, at han er satanist (som han selv har pustet til ved at bære omvendte kors og ved at idoldyrke Marilyn Manson).

Nej, han passer ikke rigtigt ind noget sted, Lil Uzi Vert, men med Luv Is Rage 2 lægger han op til, at han er kommet for at indtage så mange scener som overhovedet muligt med sin mørkekunst.

(Atlantic Records/Warner Music)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her