Læsetid: 4 min.

Dansk balletfilm har alt for lidt at sige om og gennem ballet

Skal man lave en film med balletkunsten som ramme, som metaforisk sidekammerat, som en fascinerende klichéfabrik at spille op imod, så skal man fandeme have noget særligt at sige om eller gennem balletten. I Birgitte Stærmoses ’Darling’ lægger hun derimod al dramatisk ansvar over på sine gode skuespillere. De bærer kun akkurat vægten
Danica Curcic er en ægte kunstner, en eksplosiv beholder af alle verdens følelser og en af vores mest udtryksfulde skuespillere overhovedet. Men castingen af hende som balletdanser føles ikke overbevisende.

Danica Curcic er en ægte kunstner, en eksplosiv beholder af alle verdens følelser og en af vores mest udtryksfulde skuespillere overhovedet. Men castingen af hende som balletdanser føles ikke overbevisende.

Christian Geisnæs

20. oktober 2017

Mennesker har ikke ondt af hinanden i Birgitte Stærmoses balletdrama Darling. Ikke sådan rigtigt. De har snarere brug for hinanden, fordi de bruger hinanden, de trækker hinanden op og kan accelerere sammen. Indtil den ene mister fart.

Så kommer ynken – denne sølle erstatning for ligeværd. Så kommer den ynkedes mistanke og desperation, så kommer hårdheden, fjendtligheden, de onde kræfter, og så: destruktionen af hele lortet som eneste mulige og umulige vej frem. 

Sådan går det for den danske ballerina Darling (Danica Curcic) i Birgitte Stærmoses anden spillefilm Darling. Med sin mand, den svenske koreograf Frans (Gustaf Skarsgård), vender Darling for en stund tilbage til Den Kongelige Ballet fra sit stjerneliv i New York.

Her er hun balletverdenens prom queen, og han er prom king. De to skal gæsteopsætte Frans’ version af den klassiske romantiske ballet Giselle – skabt særligt til Darlings intense dans. De flirter selvopslugt og selvbevidst foran den danske trup under øvelserne, for ingen er så smuk i verden dér som Darlings Giselle. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu