Læsetid: 5 min.

Endnu en thrillerserie om kvindedrab er totalt for meget – og det er en lettelse

Man kunne tro, at markedet for seriemorder-thrillere med dårligt vejr og psykisk martrede detektiver var ved at være dækket, men ’Rellik’ – en ny britisk af slagsen – vender bøtten og opruller sin drabelige historie bagfra. Det gør ikke klicheerne mindre iøjnefaldende, men måske er det for det bedste, at de er så nemme at få øje på
’Rellik’ fremstår først og fremmest som en gætteleg baseret på seriemorder-thrillerens velkendte skabeloner, ikke som en gruopvækkende belysning af menneskelig ondskab og perversion.

’Rellik’ fremstår først og fremmest som en gætteleg baseret på seriemorder-thrillerens velkendte skabeloner, ikke som en gruopvækkende belysning af menneskelig ondskab og perversion.

HBO Nordic

13. oktober 2017

Rellik er killer stavet bagfra. Det er sådan man læser de store bogstaver, der er malet på den formodede morders vinduer, når man ser dem filmet indefra i første afsnit, hvor hans sorgramte kone (Georgina Rich) står og maler skampletten af husfacaden efter at have puttet sin nu faderløse datter. 

Forud for denne scene gik den episode, der med en traditionel, fremadskridende kronologi ville være denne britiske miniseries klimaks. Den psykotiske familiefar Steven Mills (Michael Schaeffer) er blevet lokket i et bagholdsangreb af Londons politi. Han møder efterforskningslederen Gabriel Markham (Richard Dormer) i en lille park.

Markhams ansigt er mærket af ar efter det syreangreb, som er den eftersøgte seriemorders signatur. Steven Mills spørger febrilsk efter sin kone og datter, og forsikrer med bævende stemme Gabriel, at han »var nødt til at gøre det«. Da Mills prøver at tage sin telefon frem, frygter Markhams kolleger, at det er en pistol, han har i lommen, og skyder og dræber ham på stedet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu