Læsetid: 3 min.

Fint nok Flemming Møldrup, men drop Naser Khader næste gang

DRK’s nye bogprogram ’Vild med bøger’ har lovende takter, men falder i konceptfælden og vil for meget forskelligt
Flemming Møldrup er en stilfærdig og ukrukket vært i DR K’s nye program om litteratur.

Flemming Møldrup er en stilfærdig og ukrukket vært i DR K’s nye program om litteratur.

Bjarne Bergius Hermansen

7. oktober 2017

Når man laver et nyt bogprogram på DR, så bliver alle hidtidige historiske forsøg ud i bogprogrammer på tv sat i relief.

De grundlæggende spørgsmål i ethvert bogprogram er, hvordan tv-mediet bedst udnyttes, hvilken rolle litteraturen helt præcis skal spille, og hvorvidt man overhovedet kan komme ind på indholdet i de enkelte bøger, eller om forfatterne blot er til stede som fascinerende personligheder.

Hvordan klarer Flemming Møldrup det så i værtsrollen efter første omgang Vild med bøger?

Vi er umiddelbart i den stilfærdige afdeling med Vild med bøger. Vi siger bare velkommen til Flemming Møldrups rotunde: To mænd sidder over for hinanden foran et lille publikum i hver deres behagelige stole og med et rundt sofabord i mellem sig.

Bordet fungerer samtidig som projektionsskærm for de bøger, der løbende lægges på bordet og vises på skærm i baggrunden. Bag dem en halvcirkel udfærdiget i træ, der samtidig fungerer som hylde for aktuelle bøger. Bag bøgerne et let gennemsigtigt blåt gardin, hvorigennem man aner bogsider.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikkel Kristensen

Hvor herre bevares - kunne forstå hvis man inviterede Mogens Lykketoft, Dan Jørgensen eller andre som rent faktisk kan bidrage med klogskab... hvorfor skal denne TV2 omfagnelse af kendte med middel IQ udgydes på DR i folkeligheden tegn -

Per Klüver, Benny Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Som ny vært gjorde Møldrup det udmærket. Problemet er måske mere, at tv-programmet kommer haltende bagefter avisartikler og radioudsendelser om Tom Buk-Swientys og (i næate uge) Hanne-Vibeke Holsts nye bøger. Dermed bliver det alene et program for dem, der hverken læser aviser eller hører radio. Og ser de så DRK?

Programmet må gerne fremover beskæftige sig med andet end nyudkomne og potentielle bestsellere.

Vibeke Rasmussen

Har ikke set programmet (endnu), så det følgende er ikke kritik, blot en påmindelse om et format, der virkede inspirerende på i hvert fald denne seer: Som vært på Deadline havde Nynne Bjerre Christensen – i øvrigt alt for sjældent; én gang om året? – 2-3 gæster, litterater, forfattere og andet godtfolk, i studiet til anbefaling af litteratur. Det gik over stok og sten med en vært og gæster, der alle var både engagerede og entusiastiske. Hvorfor ikke også lave et program af den type, som supplement til det ovenfor nævnte? Måske endda i samme korte format, men mere regelmæssigt? Jeg mener … det er jo ikke fordi litteratur i forvejen ligefrem er overrepræsenteret i DRs programlægning.

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Olaf Tehrani anbefalede denne kommentar
Jon Rostgaard Boiesen

Det er grundlæggende ret problematisk at invitere en mand, der for nylig er blevet afsløret som plagiator - herunder af passager, der angiveligt skulle handle om hans opvækst i Syrien - ind i et bogprogram. Det er manglende respekt for bogen som medie at sætte sådan en mand til at kommentere andre bøger, og skadeligt for programmets troværdighed.