Læsetid: 5 min.

Katherine Mansfields prosa er vidunderlig

Læs, læs, læs Katherine Mansfield. Hendes noveller er lange kæder af små minutiøse impressioner – af mennesker, blomster, lysende træer og tangbevoksede sten, af vejr, himmel og hav
Katherine Mansfield kom fra New Zealand og var en rastløs sjæl, der havde svært ved at blive på et sted eller holde andre ud ret længe ad gangen.

Katherine Mansfield kom fra New Zealand og var en rastløs sjæl, der havde svært ved at blive på et sted eller holde andre ud ret længe ad gangen.

The Granger Collection/Polfoto

14. oktober 2017

Katherine Mansfields prosa er vidunderlig, det er ikke en overdrivelse, når hun sidestilles med Virginia Woolf og James Joyce. Hun er en afvæbnende kløgtig iagttager af de mindste krusninger og impulser i sine personers sind, skrevet frem i dækket direkte tale, i stream of consciousness, i beskrivende passager eller krydret med fortællerens egne bemærkninger, hvor hun nu har lyst til dét; hun leger med fortælleformerne.

Hendes noveller er lange kæder af små minutiøse impressioner – af mennesker, af blomster, af lysende træer og tangbevoksede sten, af vejr, himmel og hav, sanset med synet, hørelsen og lugten, men også med intellektet og empatien.

Blot nåede hun kun at skrive to novellesamlinger før hun som 34-årig døde af tuberkulose.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu