Læsetid: 4 min.

Kunsten at trække vejret

Beck henter med succes inspiration i 1980’ernes technopop på sit seneste opus, hvor Courtney Barnett & Kurt Vile på en charmerende facon mixer 1970’er-klange med 1990’er-sensibilitet på deres første udspil som duo
Becks nye album klinger pænt moderne i sit mix af old school keyboards og nutidige studiegreb.

Becks nye album klinger pænt moderne i sit mix af old school keyboards og nutidige studiegreb.

Capitol

13. oktober 2017

Fra de første toner på det nyeste udspil fra den gode Beck, transporteres lytteren durk tilbage til rendyrket diskoteksstemning anno 1983 – eller taler vi snarere 1984?

I hvert fald hvis man tænker på datidens såkaldte technopop, der formåede at kombinere postpunkens tristesse og tidens generelle sortsyn med spændstigt spillede synthesizere og primitivt programmerede, men herligt swingende trommemaskiner, hvilket igen førte til fyldte dansegulve, hvor vi muntert sang med på fængende omkvæd om eksistentiel ensomhed, kærlighedens umulighed og jordens snarlige undergang.

Det var fandeme tider.

Rigtig meget af det stammede fra et England (og Tyskland), der til en begyndelse viste større åbenhed overfor den elektroniske musiks muligheder end USA, men nu om stunder har genren stort set sejret sig ihjel og fred med det, vi lever i digitale tider, fister.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mette Poulsen
Mette Poulsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu