Læsetid: 5 min.

Sisters Academy udforsker kunstens potentialer

’Sisters Academy – The Boarding School’ er en legende og generøs oplevelse, der varer 24 timer. Her lukkes ned for det rationelle og op for sanseligheden og æstetikken i en totalperformance, der er krævende og utroligt vellykket
Døgnet på Sisters Academy er en øvelse i ekstremt nærvær og opmærksomhed.

Døgnet på Sisters Academy er en øvelse i ekstremt nærvær og opmærksomhed.

Diana Lindhardt

13. oktober 2017

På Den Frie er der for tiden ikke de åbne adgangsforhold, som man normalt møder på kunsthallen ved Østerport. Vil man besøge Sisters Academy, kræver det nemlig en billet, et indskrivningsbrev og ikke mindst 24 timer revet ud af kalenderen for at kunne tjekke ind på denne dekadente kostskole.

Selv når man så står på dørtrinnet i det påkrævede sorte tøj og med en gammel kuffert, mens spænding og nervøsitet pumper rundt i kroppen, er det ikke nok bare at åbne døren og gå ind.

For at komme ind til skolens reception med smukke blå vægge og guldmønstret væg-til-væg tæppe skal man banke på døren. Måske er der en, der banker igen indefra. Måske skal man banke igen. Et lille æg i marmor bliver måske trillet ud fra døren, eller en fjer pirkes ud af sprækkerne i den gamle dørkarm. Ritualet virker til at ændre sig en smule fra gang til gang alt efter den aspirerende elevs egne reaktioner; legen er i gang, og de næste mange timer opstår tvivlen ofte: Performer jeg rigtigt?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu