Ugens optur er den svenske reality-serie ’Kalles Sex Liv’

Serieanbefaling: I ’Kalles Sex Liv’ forsøger fitnessprofilen Kalle Zackari Wahlström at slippe ud af hamsterhjulet i et program, der bakser med livets grundvilkår
I jagten på mening afsøger Kalle Zackari Wahlström i seks afsnit, hvordan man kan indrette et liv frit for bilkøer, endeløs scrollen og hamsterhjul.

I jagten på mening afsøger Kalle Zackari Wahlström i seks afsnit, hvordan man kan indrette et liv frit for bilkøer, endeløs scrollen og hamsterhjul.

SVT

Kultur
27. oktober 2017

SKAM har i min vennegruppe banet vejen for, at nordisk fjernsyn pludselig findes i vores bevidsthed. Nu kaster vi om os med gebrokne norske fraser og kan sagtens forestille os at se fjernsynsprogrammer fra vores naboer nordpå. Det seneste, vi er kollektivt oppe at køre over, er SVT’s Kalles Sex Liv.

Kalles Sex Liv handler ikke om sex, men om liv. Seks liv, faktisk. Kalle Zackari Wahlström er kendt som fitnessprofil i hjemlandet, og egentlig spiller musikken ret smukt for ham: Han har vundet priser for sine tv-programmer om træning, han har 125.000 følgere på Instagram, vasketårn på badeværelset og lædersæder i bilen, men der mangler noget.

»Jeg har otte rygsække, men ikke rigtig behov for at bære noget nogen steder hen,« som han beskriver sin følelse af livets uendelige tomhed.

I jagten på mening afsøger han i seks afsnit, hvordan man kan indrette et liv frit for bilkøer, endeløs scrollen og hamsterhjul. Det bringer ham til de spanske landeveje med et par, der er midt i deres jordomrejse på cykel og til den svenske sæter, hvor han driver kvæg med en fårebonde, der lever som i 1800-tallet.

Kalles Sex Liv er reality-tv, når det er bedst, for Kalle bakser med grundvilkårene i livet. Både hans higen efter noget andet, hans dårlige samvittighed over at mangle noget, selvom han har det hele, og idéen om at vores lykke må være gjort af vores omgivelser, er i hvert fald temaer, når snakkene bliver lange i min vennekreds. For tænk, hvis man kunne prøve forskellige liv af for så at vælge det bedste?

Uden at afsløre for meget kan jeg røbe, at Kalle finder ud af, at man kan skubbe eskapismen foran sig med regelmæssige ture i skoven.

 

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her