Læsetid: 3 min.

Avantgardens maritime krimibasker

Fanget på havet kæmper et skib med sine hemmeligheder, som ingen rigtig kan komme til bunds i. Det samme kan siges om Hans Henny Jahns roman, der er gået til bunds og skjuler sig dernede – lukket om sig selv
4. november 2017

I Hans Henny Jahns Træskibet mødes læseren af et stort og majestætisk skib. Smukkere kan en roman næsten ikke indledes: »Som om det kom ud af tågen, sådan blev det smukke skib pludselig synligt.« Så er vi i gang!

Fra starten af vikles man ind i et drama mellem kaptajnen Waldemar Struck, hans datter Ellena, hendes forlovede Gustav og skibets superkargo Georg Lauffer. Skibet der bærer navnet Lionel Escot Macfie, skal transportere en ukendt last, hvis beskaffenhed er selve romanens konfliktpunkt. Det mystiske skib støder fra havn, og ude på åbent hav udvikler romanen sig til en vaskeægte maritim skibskrimi.

Skibet Lionel Escot Mafie viser sig at være et ikke helt almindeligt skib. Gustav kommer med om bord som blind passager, og på Ellenas værelse har de forskellige mærkværdige oplevelser, der udvider deres rumforståelse. I en heftig ordudveksling sparker Gustav til Ellenors kuffert, og den forsvinder ind under hendes seng. Gustav kravler ind og forsvinder fuldstændig, som om at han er blevet suget ind i noget, og da han kommer ud, siger han: »Jeg må finde ud af, om almindelige genstande kan skære grimasser.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu