Læsetid: 4 min.

Charlotte Gainsbourg er en bleg skønhed på kanten til det rene lydtapet

At 46-årige Charlotte Gainsbourg er en både frygtløs og alsidig skuespiller, har hun bevist i sine over 50 filmroller. Hendes mere sporadiske karriere som sanger er til gengæld hverken så krævende eller givende
At 46-årige Charlotte Gainsbourg er en både frygtløs og alsidig skuespiller, har hun bevist i sine over 50 filmroller. Hendes mere sporadiske karriere som sanger er til gengæld hverken så krævende eller givende

Pressefoto

1. december 2017

Hvordan mon det er at være barn af en nations uden sammenligning mest berømte/berygtede power couple? Din far er Serge Gainsbourg, Frankrigs storrygende, spiritusbællende og kvindebedårende enfant terrible nummer ét, som så tilfældigvis også er en genial sangskriver og mindst lige så forrygende selviscenesætter.

Og din mor er et arketypisk face of the 1960’s, modellen, skuespilleren og sangeren Jane Birkin, som britisk født ikke desto mindre godvilligt adopteredes af franskmændene, da hun giftede sig med Gainsbourg i 1971.

Læg dertil en ældre halvsøster, Kate Barry, som stammer fra din mors første ægteskab med filmkomponisten John Barry, ophavsmanden til utallige James Bond-soundtracks blandt meget andet.

Det mest notoriske øjeblik i dette ægtepars karriere var det internationale storhit »Je t’aime... moi non plus«, som i 1969 vakte opsigt med lyden af et simuleret (?) samleje, et passende lydspor til tidens seksuelle frigørelsesbevægelser. At det blev forbudt af BBC og bandlyst af Vatikanet gjorde ikke sangen mindre populær, og det betød øjeblikkelig verdensberømmelse for intimt stønnende Birkin og Gainsborg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Johansen
Morten Johansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu