Læsetid: 3 min.

Da Dylan mødte Kristus, og apokalyptisk musik opstod

Bob Dylan fik en åbenbaring i 1978 og konverterede til kristendommen, hvad der kom noget af karrierens bedste musik ud af. Det hamrer en række nyudgivne koncertoptagelser fra perioden fast
Da Bob Dylan i 1978 fik en religiøs åbenbaring forvandledes hans koncerter sig til vækkelsesmøder, hvor de fremmødte fik læst og påskrevet om den dommedag, der tilsyneladende lå lige om hjørnet. Her optræder han i Paris i 1978. 

Da Bob Dylan i 1978 fik en religiøs åbenbaring forvandledes hans koncerter sig til vækkelsesmøder, hvor de fremmødte fik læst og påskrevet om den dommedag, der tilsyneladende lå lige om hjørnet. Her optræder han i Paris i 1978. 

JACQUES CUINIÈRES

10. november 2017

Tilhørte man i slutningen af 1970’erne dem, der betragtede sangeren og sangskriveren Bob Dylan som en stemme, det var værd at lytte til, ikke kun på grund af hans musik og – lad os nu sige det, som det er – vidunderligt unikke sangstemme, men i høj grad også hans blændende tekster, kunne grunden være, at han som få satte spørgsmålstegn. Ved snart sagt alt.

Og havde gjort det siden begyndelsen af karrieren i 1962, hvilket — med eller mod hans vilje — havde givet ham en position som talsmand for en generation, hvilket vil sige de såkaldt store årgange, der gjorde en dyd ud af at udfordre autoriteter af enhver art.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørn Andersen
  • Ejvind Larsen
  • Anker Nielsen
  • Trond Meiring
Jørn Andersen, Ejvind Larsen, Anker Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Bo Jensen,
With God on Our Side handler og krig, med religion som ideologisk overbygning.
Jeg kunde nævne mange Dylan-sange fra andre perioder med et religiøst indhold.
Men denne periode var ekstrem, men mest på en god måde, mener nu jeg, som gammel Dylan-fan.
"God knows."

Den er virkelig fed som 2 CD'er. Intet under med en spillemand som Dylan, Drummond, Keltner, Tackett og "The Spirituals".