Læsetid: 4 min.

Der et godt og ambitiøst schwung over ’Manhattan Beach’

Natklubejere, jazzmusikere og italienske gangstere. Jennifer Egans nye, store, skæbnetunge roman fra tredivernes og anden verdenskrigs New York har et ambitiøst schwung – og på dansk også radbrækkede sætninger
Jennifer Egans ’Manhattan Beach’ er som en bil, der kun kører i 2. gear: den går aldrig helt i stå, men den kommer heller aldrig op i hastighed. Den er driftsikker og lidt støvet. Men det kan jo også være en kvalitet.

Jennifer Egans ’Manhattan Beach’ er som en bil, der kun kører i 2. gear: den går aldrig helt i stå, men den kommer heller aldrig op i hastighed. Den er driftsikker og lidt støvet. Men det kan jo også være en kvalitet.

Klaus Holsting

25. november 2017

Amerikanske Jennifer Egan blev et internationalt navn med hendes forrige, sprælske serie af historier, Tæskeholdet banker på, vinder af den prestigefulde Pulitzer-pris, oversat til utallige sprog, solgt i utallige lufthavne. Sådan går det nok også med hendes nye roman, Manhattan Beach, en langsom, nærmest adstadig historisk roman fra tredivernes og anden verdenskrigs New York.

Alle de skikkelser og steder, der hører til den tid, er med: natklubejere, jazzmusikere og italienske gangstere – med en urgammel boss, der stadig dyrker sine tomater selv – store skibsværfter, irske bøller ved havnen, små lejligheder og trange opgange i Brooklyn, kække unge kvinder, illegale aborter, depressionens fattigdom, krigsobligationer og rationeringsmærker, en dygtig afroamerikaner, der får en chance i flåden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu