Læsetid: 4 min.

Ingolf Gabold gav plads og tog æren ifølge kritisk biografi

I en forbilledligt kritisk, men lettere rodet biografi, fortæller Kristoffer Zøllner historien om tysker- og enebarnet Gabold, der hele sit liv har sat sig selv i centrum. Biografien er betimelig midt i diskussionen om politisk redigering af DR’s programmer
Man kan dårligt forestiller sig DR’s tidligere dramachef Ingolf Gabold bukke under for politisk pres.

Man kan dårligt forestiller sig DR’s tidligere dramachef Ingolf Gabold bukke under for politisk pres.

Ditte Valente

3. november 2017

Der findes næppe noget mindre sympatisk end at tage æren for andres arbejde. Og det gør Ingolf Gabold. Det siger alle kilder i Kristoffer Zøllners biografi, Drama, om den pensionerede DR-dramachef. Alle kilder. Også hans familie og venner. Alligevel er biografien sært forsonende. Måske netop fordi at Ingolf Gabold i en biografi, han selv har taget initiativ til, udsætter sig selv for rimelig sønderlemmende kritik. Ikke bare af ting, han har gjort, men af hele hans væsen. Det er der ikke mange, der gør, når deres eftermæle skal skrives.

Biografien om Ingolf Gabold begynder det sted, som de fleste nok ville have bladret hen til først under alle omstændigheder, og som vi her i avisen bragte uddrag fra i onsdags: Tiden omkring et interview, som den allerede dengang pensionerede Ingolf Gabold gav i Politiken i 2016 om tankerne bag dramaserien 1864.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Anita Brask Rasmussen

Ingolf Gabold skal have tak, hvis han har bidraget til at få gjort betalingen til DR til en post på Finansloven - den nuværende kopskat er helt urimelig overfor mennesker med lav indkomst.

Hvis DR yderligere kunne blive et tilvalg i TV-pakken, så fortjener Ingolf Gabold dobbelt tak.