Læsetid: 1 min.

Den Klassiske Musikquiz på DRK er klog uden at være kedelig

Tvanbefaling: Den Klassiske Musikquiz på DRK insisterer på, at underholdning og dannelse ikke behøver at være hinandens modsætninger. Det er ’old school’, men det føles overraskende forfriskende
I ’Den klassiske musikquiz’ er konceptet simpelt: Akkompagneret af DR SymfoniOrkestret og dirigent Henrik Schaefer dyster to hold – der hver består af en holdkaptajn og to klassisk uddannede musikere – på gehør og paratviden .

I ’Den klassiske musikquiz’ er konceptet simpelt: Akkompagneret af DR SymfoniOrkestret og dirigent Henrik Schaefer dyster to hold – der hver består af en holdkaptajn og to klassisk uddannede musikere – på gehør og paratviden .

Fra DR

24. november 2017

Der findes grundlæggende to slags tv-quizzer: Der er Hvem vil være millionær? og der er Kvit eller dobbelt?

Den første type dyrker dramaet i amatørens konfrontation med sin egen uvidenhed. Den anden hylder fortællingen om den professionelles opvisning af overlegen faglighed. Det er forskellen mellem identifikation og fascination. Mellem at genkende sig selv i andres mangler og at overskride sig selv i andres evner.

Den Klassiske Musikquiz på DRK hører absolut til i den sidstnævnte kategori. Konceptet er simpelt: Akkompagneret af DR SymfoniOrkestret og dirigent Henrik Schaefer dyster to hold – der hver består af en holdkaptajn og to klassisk uddannede musikere – på gehør og paratviden. For eksempel ved at forsøge at sætte navn på et stykke musik, der bliver spillet bagfra, og ved at gætte et værk ud fra bare én enkelt tone.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ole Henriksen
Ole Henriksen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu