Læsetid: 1 min.

Kulturlektier

Informations anmeldere sammensætter hver uge den optimale kulturpakke til weekend og hverdag for alle oplevelseslystne
10. november 2017

Festival of Wonder 2017

På Silkeborg Dukketeaterfestival (9.-12. november) kan du svælge i dukkeobjekt- og visuelt teater for voksne, børn og hele familien. Vores garvede teaterkritiker anbefaler Jeg kan huske alting (2-5 år) med Teater My, Min far og vrede mand (fra 7 år) med ZeBU, Ræven går der ude (fra 8 år) med Det Olske Orkester og Teater Værk – og Musikteatret SAUM og Støv (fra 12 år) med Sew Flunk Fury Wit.

Rineke Dijkstra

Den hollandske fotograf indtager i udstillingen De enkelte og de mange Louisiana i Humlebæk med sine fascinerende portrætter, der tilbyder momenter af stor skønhed, og hvor spørgsmålet om, hvordan et kameras tilstedeværelse påvirker os, bliver undersøgt i et utal af nuancer. Det er stor portrætkunst. Kan ses indtil den 30. december.

Marvelous Mosell

Danske Morten Sell er som superhelten Marvelous Mosell fra en parallel eventyrtid og rapper akkurat som en blegfis fra stenbroen i 1987. Han er sygt morsom, ordekvilibristisk og formidabelt funky på sit debutalbum Magisk mytisk mageløs.

Blade Runner 2049

Denis Villeneuve har med Blade Runner 2049 lavet et audiovisuelt markant værk, der udvider sin forgængers dystopiske fremtidsverden. Den er ikke lige så visuelt original, men de smukke billeder, troværdige effekter og ekspressive lydspor sørger for at placere publikum midt i denne regnvåde, neonoplyste, støvede, golde, radioaktive verden. Og den slags skal ses i biografen.

Mindhunter

Joe Penhall og David Finchers Netflix-serie er fascinerende og forfriskende, fordi den går bag om det slidte seriemorderdramas konventioner og klicheer og i stedet viser, hvordan de blev til. Og så giver den seriemordernes ofre værdigheden tilbage.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu