Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Kulturlektier

Informations anmeldere sammensætter hver uge den optimale kulturpakke til weekend og hverdag for alle oplevelseslystne
Kultur
1. december 2017

Scenekunst

Lampedusa

Lampedusa er skåret ind til benet: Publikum i rundkreds danner scenen, som Jesper Hyldegaard og Charlotte Munck indtager med historien om to skæbner: Fiskeren, der ikke længere får fisk i nettet, men kun druknede flygtninge, og den fattige pige, der betaler for sine studier med et job som gældsinddriver. Lampedusa spiller på Husets Teater den 1.-2. december,

Kunst

Pop og kunst

Arkens aktuelle udstilling My Music behandler forbindelserne mellem kunst og popmusik. Udstillingen viser, hvordan det er kunst, når 30 Madonna-fans skråler hendes musik i kor i værket Queen, eller hvordan ældre mennesker, der stavrer i takt, er det i Work No. 1701. My Music kan ses på Arken indtil den 25. marts.

Musik

Lettelse

På sit nye album Utopia har 52-årige Björk skiftet strygerne ud med fløjter og melankolien ud med lettelsen og lyset.

»I’m walking hills and valleys,« synger Björk og iscenesætter en symfoni af fuglelyde, kor og picollofløjt, mens hun tager dig med på en rejse i de islandske bjerge.

Film

Julejagt

Er julestemningen sen om at indfinde sig? Der er hjælp at hente i landets biografer. Her går Mumitrolde på jagt efter den mystiske skikkelse Julen, mens de længes efter sommeren. Filmen er en dukkefilm og er baseret på den femte bog om de buttede trolde af Tove Jansson. Mumitroldenes vinter går i landets biografer op til jul. 

Fjernsyn

Herrens veje

Efterårets søndagsserie på DR er blevet kritiseret for stereotype skyggekvinder og sin rodede, metafysiske overbygning. Men det er prisværdigt, at Herrens veje insisterer på melodramaet. Se den på dr.dk/tv, inden de fjerner den fra hjemmesiden. 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her