Læsetid: 4 min.

Lars von Trier-udstilling er den hyldest, geniet fortjener

Udstillingen om Lars von Trier på Brandts i Odense er en værdig, informativ og underholdende hyldest til den største danske filmskaber siden Carl Th. Dreyer
Allerlængst inde i udstillingen er syv skærme stillet op i en cirkel, som man kan stille sig ind i og blive overvældet af sammenklip fra Triers depressionstrilogi, mens musikken fra Antichrists prolog, Händels arie Lascia ch'io pianga, lyder.

Allerlængst inde i udstillingen er syv skærme stillet op i en cirkel, som man kan stille sig ind i og blive overvældet af sammenklip fra Triers depressionstrilogi, mens musikken fra Antichrists prolog, Händels arie Lascia ch'io pianga, lyder.

Christian Geisnæs

17. november 2017

Det første man ser, når man kommer ind i Lars von Trier-udstillingen på Brandts i Odense, er også nærmest det bedste i den. I hvert fald det smukkeste: 

I et mørkt rum hænger syv store lærreder ned fra loftet forskudt fra hinanden, hvorpå åbningsmontagen fra Melancholia (2011) projiceres på begge sider, mens scenens underlægningsmusik, præludiet fra Wagners Tristan og Isolde, lyder.

Der blændes op for et close-up af hovedpersonen Justines (Kirsten Dunst) blege og triste ansigt, mens døde fugle falder ned bag hende. Man ser barokparken ved godset, hvor Justine fejrer sit bryllup og oplever jordens faktiske undergang; en fremmed planet, der nærmer sig jordkloden; Justine, hendes søster og nevø, der skrider hen over parkens plæne i slow motion og mørke; faldende blade i en animeret udgave af Pieter Bruegel den ældres maleri »Jægere i sneen«. 

Projektionen står og dirrer lidt på alle lærrederne, det virker ret indlysende, at levende billeder som de her fortjener at blive udstillet. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Hans Aagaard
Katrine Damm og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu