At miste fodfæstet: ’Herrens veje’ fører til fiktiv hjælp til selvhjælp

Boganbefaling: Egentlig ville vi have fået avisens fiktive selvhjælpsboganmelder Lene Nikolajsen til at anmelde Adam Prices fiktive selvhjælpsbog, skrevet – fiktivt – af ’Herrens Veje’-karakteren Christian. Men nu anbefaler vi den bare selv
Den fortabte præstesøn Christian Krogh var en fandens karl på den dårlige måde, indtil han lærte at trække vejret.

Den fortabte præstesøn Christian Krogh var en fandens karl på den dårlige måde, indtil han lærte at trække vejret.

Tine Harden

Kultur
17. november 2017

For alle os, der trofast har fulgt Adam Prices søndagsserie Herrens Veje – og det er ikke så mange for et DR-drama, men dog mange sammenlignet med Informations oplagstal – var det spørgsmål for få uger siden den bedste selskabsleg.

Seriens fortabte præstesøn, Christian – der havde været så vred, så vred, og som havde snydt til sin handelsskoleeksamen og knaldet sin bedste vens kæreste og røget indendørs hos sin bror, selvom svigerinden ikke brød sig om det, og alt i alt var en fandens karl på den dårlige måde – han var blevet genfødt i Tibet. En munk havde fundet ham, passet ham og lært ham at trække vejret. Helt fra sjælens fredelige dybder og ud til alle medmennesker. 

Hjemvendt til Danmark havde Christian så skrevet en, i serien, nytænkende facebookopdatering om at droppe Facebook og det overfladiske liv, og opdateringen var gået viralt og havde givet ham medietid og foredrag, når ikke han brugte al den tid, han engang ville have brugt på Facebook, på at skrive en bog.

Og hvad skulle bogen hedde? Jeg havde gættet på Træk vejr, en hilsen til Svend Brinkmann og Tor Nørretranders. Men titlen blev ... At miste fodfæstet.

Og ved I hvad, venner? Nu findes den. Sort of. Seriens forfatter, Adam Price, har i hvert fald skrevet første kapitel og lagt det online. 

Egentlig ville vi have fået avisens fiktive selvhjælpsboganmelder Lene Nikolajsen til anmelde, men hun havde for travlt med ikke at være tilstede på Facebook. Så nu må jeg videregive anbefalingen:

At miste forfæstet er en hæsblæsende rejse fra meningsløshed til mening. Første kapitel hedder »Civilisationskritik og selvransagelse«. Og kan I gætte, hvad der står, at vreden hedder? Den hedder far. God læselyst.

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her