Redaktionen elsker: Charles Mansons Hollywood

Podcastanbefaling: ’You Must Remember This’, der nærmest kun består af oplæsning, burde lyde som en røvsyg lydbog, men podcastens gennemgang af Charles Mansons liv er psykopatisk god
Podcastanbefaling: ’You Must Remember This’, der nærmest kun består af oplæsning, burde lyde som en røvsyg lydbog, men podcastens gennemgang af Charles Mansons liv er psykopatisk god

Ritzau Foto

Kultur
24. november 2017

Nu hvor kultlederen Charles Manson har udstået sin livstidsdom ved at dø, og hans sjæl er sendt til et bundløst ørkenhul, er det tid til at høre eller genhøre de 12 fremragende afsnit om Charles Mansons Hollywood, som blev udgivet i podcasten You Must Remember This tilbage i 2015.

Filmhistoriker, kritiker og alment ærefrygtindgydende type Karina Longworth ruller hele cigaren op fra Mansons smadrede barndom over hans formative år som alfons, hvor han lærte at nedbryde kvinder – til hans zenit som sindssyg kultleder kulminerende i en tåge af sex, død og drømme om racekrig.

Serien forbinder Manson-familiens kollektive vanvid til 1960’ernes og 1970’ernes pop-, film- og modkultur, og der er ikke den sidehistorie, som ikke bliver udforsket: Fra Beach Boys’ indspilning af en Manson-sang til Roman Polanskis tidlige karriere som pikhoved.

Hvis Karina Longworth havde skrevet historien som bog, ville det være en helt fantastisk bog, men hun har lavet det som en podcast, og det burde være dårligt. Serien varer nemlig over otte timer og består mest af oplæsning – monteret med lidt elguitar her og Manson-replik der, og det stinker langt væk af lydbog, og alle ved, at lydbøger er røvsyge. Men hvert et ord er skrevet til at blive læst højt og det hele skruet så pædagogisk sammen, at jeg fatter de komplekse sammenhænge, selv om jeg samtidig er i Netto. Ja, selv hvis jeg sover.

Jeg genhørte den for nylig som en slags sovemedicin, og det fungerer også skidegodt til at døse hen på. Altså lige indtil mordene begynder.

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her