Redaktionen elsker: Hypnotiske videoer af legetøjsslim på Instagram

Instagramanbefaling: Der findes et utal videoer af legetøjsslim på Instagram, og det er en sanselig og fængslende oplevelse at se dem. Den ene slimvideo tager den næste
Kultur
3. november 2017

Duften af nyslået græs. Solens stråler. Knitren fra brændeovnen. Følelsen af lunt sand under fødderne. Der er mange ting, som kan stimulere ens sanser. Nu har jeg fundet endnu en, som er det rene svir: videoer af legetøjsslim på Instagram.

På Instagram findes der et utal af videoer af folk, der filmer, at de masserer blød, pastelfarvet slim. Nogle gange blander de to forskellige farver slim sammen. Andre gange blander de slimen sammen med perler, skum, pulver eller maling.

Det er hypnotisk at se de forskellige farver og konsistenser blive mikset sammen, indtil de skifter farve eller form og efterlader et aftryk af en hånd eller fingre. Man kan nærmest forestille sig, hvordan det er at have slimen i hånden – at den må føles blød, luftig og cremet.

Samtidig er videoerne altid filmet æstetisk, minimalistisk og i lyse farver, så de er en fryd for øjnene. Synet af slimen, der bliver masseret og blandet rundt, kan sammenlignes med følelsen af kigge på et svingende pendul. Slimvideoerne er beroligende, fuldstændig ligesom det ville være, hvis man æltede og formede slimen selv.

Det er måske derfor, at jeg bliver helt opslugt, når først jeg er faldet over en slimvideo. Den ene slimvideo tager den næste. Først en video af et bæger fyldt med en svampet, mangefarvet slim, som en person sætter sin fingre ned i. Bagefter en video af en babylyserød, mat slim, som en person skiftevis stikker sine fingre ned i, folder og ælter. Og sådan fortsætter det.

Det lyder muligvis som en sær fetich, men prøv at find instagramkontoerne Theprimeslime, Slimeglitterz eller Surfslimeco ved at søge på navnene på Instagram. Måske har du timevis af nydelse i vente.

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her