Redaktionen elsker: Inferno – Fanzinet, der formede mig

Tidsskriftanbefaling: Det danske fanzine, ’Inferno’, der åbnede mine øjne for alle de mærkelige og forbudte genrefilm fra filmverdenens udkant, er tilbage efter 25 års tavshed
Kultur
17. november 2017

Der er mange ting, som har formet mig som menneske og anmelder.

Jeg er vokset op i 1970’erne og 1980’erne og ingen tvivl om, at amerikansk film fra den tid har betydet meget for mig. Men der er også andre, lige så vigtige begivenheder.

På en gymnasietur til København – jeg boede dengang i Silkeborg – i slutningen af 1980’erne var jeg et smut i tegneseriebutikken Fantask, og her faldt jeg over det seneste nummer af et dansk fanzine – altså et magasin lavet af fans – kaldet Inferno. Det er ikke for meget at sige, at det forandrede min verden og udvidede min horisont.

Jeg læste allerede filmtidsskriftet Levende Billeder, som repræsenterede den gode smag – og hvor jeg nogle år senere blev redaktør – men i Inferno blev jeg introduceret for alt det forbudte, ulækre og fantastiske fra udkanten af den etablerede filmverden.

Jeg begyndte at abonnere på bladet, der blev skrevet – og redigeret og udgivet – af Peder Pedersen og en mindre hær af ligesindede entusiaster.

Takket være Inferno opdagede jeg for alvor genrefilmens lyksageligheder, og da fanzinet i begyndelsen af 1990’erne lukkede, var det en sorgens dag. Men nu er bladet tilbage – i hvert fald for en kort bemærkning – i en flot trykt, omfangsrig udgave med limet ryg. Det er stort set de samme skribenter som dengang, og de har deres humor og viden og begejstring over alt det skæve og mærkelige i behold. Det er der god grund til at glæde sig over.

Inferno kan købes i Faraos Cigarer og Fantask i København og via homeuniverse.dk

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her