Læsetid: 1 min.

Redaktionen elsker: Privatøkonomi spices op i public servicens navn

Tv-anbefaling: Programmet Penge på DR1 forsøger med gonzojournalistik og husholdningsfinansielle eksperimenter at gøre privatøkonomi vedkommende, også for dem, der ikke brænder for budgetlægning eller fællesøkonomi. Det er indsigtsgivende og nogle gange akavet
10. november 2017

Privatøkonomi er usexet, synes de fleste, jeg kender. Og potentielt splidskabende mellem venner, ægtefæller og kolleger. Det er mængden af Mads & Monopolet-dilemmaer, der omhandler lån, arv eller gæld, et ugentligt bevis på.

Men i public servicens navn tager tv-magasinet Penge på DR1 hver onsdag fat i de husholdningsfinansielle spørgsmål, jeg ikke vidste, jeg manglede svar på, eller som jeg ikke tør stille af frygt for at blive stemplet som min omgangskreds’ Joachim von And. Om alt fra budgetlægning til fitnesspriser og genbrugsguld.

Da programmet handlede om, hvorvidt de populære måltidskasser er billigere eller dyrere end selv at købe ind til aftensmad, så 625.000 danskere med. Det var næsten lige så mange, som dramasatsningen Herrens Veje tiltrak samme uge. 

Den ukueligt optimistiske vært Dorte Fals kaster sig gonzojournalistisk ud i eksempelvis delebilsordninger og loppemarkedssøndage for at undersøge deres økonomiske raison d’etre. Ofte med selskab fra ’almindelige danskere’, som har indvilliget i at være forsøgspersoner i privatøkonomiske eksperimenter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu