Redaktionen elsker: To juniorfeminister med to slags krav til deres fremtid

The New York Times’ The Daily er en podcastrevolution, fordi dens morgenopdatering gør aktuelle nyhedshistorier til empatiske menneskemøder. En næsten-11-årig piges vej ind i drengespejderne er en god historie om fremtidige generationer at vågne op til
Kultur
1. december 2017

I anledning af årets mest medierevolutionerende podcast er denne kliché værd at gentage:

Dokumentarisk lyd kan, når den er bedst, skabe empati, indlevelse og forståelse på et niveau, som skrift skal arbejde hårdere for at gøre.

Det kender vi fra radio- og podcastdokumentarer, men vi erfarer det sjældent i aktuel nyhedsformidling. På nær i The New York Times’ The Daily, hvor den indfølte vært Michael Barbaro i tyve minutters monteret fortælling dykker ned i en enkelt aktuel historie med ro, overblik og et menneskeligt perspektiv, der får historien til at lagre sig i hjernen og sive ned i hjertet.

The Daily 19. november: ’A Special Episode for Kids’

Seneste genistreg er et interview med to næsten-11-årige tvillinger fra Boston, Elsa og Clio Moock – i anledning af avisens nye månedlige printsektion for de mindste læsere.

Elsa og Clio startede begge til pigespejder, da de var yngre. Clio syntes, det var fedt. Elsa, der er »mere hård … mere hyper«, syntes, det var fesent og ville hellere gøre de vildere og sjovere ting hos drengespejderne. Først fik hun tiltusket sig adgang lokalt. Og fra næste år åbner de amerikanske drengespejdere på grund af hendes krav op for piger over hele landet.

Clio vil helst blive hos pigerne, hvor hun kan få en pause fra drengene. Men her vil hun gerne have lov til at lave sjovere ting – få en lommekniv, for eksempel. De er to slags juniorfeminister med to slags krav til deres fremtid.

Barbaro spørger også Elsas venner fra (drenge)spejder, om de synes, at drenge også skal have mulighed for at være pigespejdere? Ja, svarer lille Dylan.

»Jeg vil da også sælge cookies. Cookie-faktoren? Helt sikkert!«

Den slags børn er sgu en god nyhed at vågne op til.

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her