Læsetid: 4 min.

Skuespilleransigtet, der imploderede lige ind i meningsløsheden

Skuespilleren Mads Wille afslører nye, grufulde sprækker ind i magtmanipulationens indre med sin rolle som læreren i Ionescos ’Enetime’ på Teatret ved Sorte Hest
Ionescos meningsløshedsdrama om magt og begær bliver djævelsk godt fortolket af Mads Wille over for Rosalinde Mynsters elev og med Sarah Bobergs husbestyrerinde på sidelinjen i Enetime på Teatret ved Sorte Hest.

Ionescos meningsløshedsdrama om magt og begær bliver djævelsk godt fortolket af Mads Wille over for Rosalinde Mynsters elev og med Sarah Bobergs husbestyrerinde på sidelinjen i Enetime på Teatret ved Sorte Hest.

Robin Skjoldborg

3. november 2017

Det er sjældent, at man kan komme til at se Ionescos klassiker Enetime fra 1951. I hvert fald i Danmark. Flemming Flindts kongeniale ballet over stykket fra 1963 er godt nok blevet et internationalt hit, der jævnligt er på repertoiret – også hos Den Kongelige Ballet.

Men teaterstykket ses sjældent, måske fordi iscenesættelsesopgaven virker lidt mystisk i dag. For hvordan iscenesætter man en ophøjet klassiker fra den såkaldt ’absurde’ periode i efterkrigstiden, så den virker spændstig og aktuel i en realismefikseret nutid?

Den opgave har teaterlederen Maria Vinterberg hos Teatret ved Sorte Hest taget på sig. Med sin kærlighed til dramatikerne i 1950’erne – senest med Ionescos Den skaldede sangerinde og Becketts Glade dage – har hun vist, at hun har særlig tæft for at tumle de forvrængede, eksistentielle tanker på en scenisk interessant måde.

Slap pigekrop

Maria Vinterbergs opsætning af Enetime er da også blevet et intenst og renskrabet møde med meningsløsheden – endda stiliseret af Christian Ludvigsens tidskorrekte iscenesættelse, hvor lærer og elev er Des.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu