Læsetid: 2 min.

TV 2’s ’Tinkas juleeventyr’ fortsætter et opgør med julekalenderen som lystspil

Danske julekalendere har ofte været en form for lystspil, hvor en blanding af sange og højt humør har kompenseret for en jævn historie og dårlige kulisser. De seneste år – og også med TV 2’s ’Tinkas juleeventyr’ – bliver genren taget alvorligt som ungdomsfantasy
Inspirationen fra fantasy er tydelig flere steder i ’Tinkas juleeventyr’: I introsekvensen med en panorering over gamle, håndtegnede kort er det ’Game of Thrones’, mens det i scenen med de unge nissers optagelsesritual på nisseskolen er Harry Potter.

Inspirationen fra fantasy er tydelig flere steder i ’Tinkas juleeventyr’: I introsekvensen med en panorering over gamle, håndtegnede kort er det ’Game of Thrones’, mens det i scenen med de unge nissers optagelsesritual på nisseskolen er Harry Potter.

TV 2

1. december 2017

For os mennesker kan det være svært at tage nisser alvorligt. De er søde, men ser fjollede ud med deres huer. De er venlige, men ikke altid for kloge. Og derudover: De findes ikke.

Det har da også været en form for tradition i de danske julekalendere siden 1980’erne, at man ikke har taget nisser og deres univers alt for alvorligt. Fra Nissebanden til Pyrus har danske julekalendere været en form for lystspil, hvor en blanding af sange og højt humør har kompenseret for en jævn historie og dårlige kulisser.

Men ligesom andre undergenrer inden for fantasy – for det er vel her, julekalenderen hører til – har man de seneste år i stigende grad taget julekalenderen alvorligt og behandlet seriøse emner i realistiske universer.

Sådan er det også med Tinkas juleeventyr.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Eva Schwanenflügel
ingemaje lange og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu