Læsetid: 3 min.

Ulmende islandsk prosa

Trods sine lidt for løse ender er Gerður Kristnýs roman en lille uventet pageturner
11. november 2017

I det sydvestlige Island, i den såkaldte Hestvik, ligger et lille, nedslidt sommerhus. Den enlige mor Elin har arvet huset efter sine forældre, og inden hun sælger det, tager hun sin 12-årige søn Halldor med derhen for at vise ham stedet, hvor hun tilbragte sin barndoms somre.

Elin kæmper med at få styr på sit liv; hun har problemer med hjertet og skal snart opereres, hendes økonomiske situation er dårlig, og Halldors far presser på for at overtage forældremyndigheden. Det er udgangspunktet i Gerður Kristnýs Hestvik, hendes fjerde udgivelse på dansk.

Helt fra begyndelsen er det, som om noget ikke er, helt som det burde være – eller som om Elin ikke fortæller hændelserne på den mest pålidelige måde.

På vej ud til sommerhuset passerer de en forulykket bus, hvilket Elin er bemærkelsesværdig upåvirket af, og senere, da nogle af bogens vigtigste karakterer er forsvundet, siger Elin selv, at hun er meget oprørt, men alligevel er det, som om hendes reaktion igen ikke stemmer overens med situationens alvor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu