Læsetid 3 min.

DR K er blevet kaldt kulturskraldespand, ’Hitler-kanalen’ og har vundet priser

I sin otteårige levetid er DR K blevet klandret for at være et sted for dumping af kulturelt affald, men har også vundet priser og fået tilnavnet ’Hitler-kanalen’. I kulturredaktionens gennemgang af DR’s kanaler er vi nu nået til DR K – kanalen, der blev lanceret som en nichekanal til målgruppen ’nysgerrige voksne’
Dokumentarer om Anden Verdenskrig har samme faste plads på DR's indkøbsliste som rugbrød og mælk har på den gennemsnitlige danskers.

Dokumentarer om Anden Verdenskrig har samme faste plads på DR's indkøbsliste som rugbrød og mælk har på den gennemsnitlige danskers.

Upside Distribution

8. december 2017

Hitler og de onde apostle

Dokumentarer om Anden Verdenskrig har samme faste plads på DR's indkøbsliste som rugbrød og mælk har på den gennemsnitlige danskers. Flere gange om ugen kan man fordybe sig i ny og gammel viden om Adolf Hitler, nazismen og Holocaust.

Den franske dokumentar Hitler og de onde apostle er et typisk eksempel på genren, der ud fra grufulde arkivoptagelser af militærparader og koncentrationslejre genfortæller historien om, hvordan Hitler kom til magten, forårsagede katastrofer og døde for egen hånd i sin bunker i Berlin.

Fokus er i denne halvanden time lange dokumentar på hans nærmeste mænd, og hvad der drev dem. Der zoomes ind på Goerings morfinmisbrug og overvægt, Goebbels mindreværdskompleks over at halte og hans utroskab og Auschwitz-kommandanten Höss’ trang til social opstigning. Dokumentarer som Hitler og de onde apostle fremlægger fakta, ikke forklaringer.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu