Læsetid: 4 min.

DR2 rundt: Analoge ferrarier, hyperintense bonderøvstyper og lidt for meget Agger

I kulturredaktionens gennemgang af DR’s kanaler er vi nu nået til DR2, vores allesammens Kanal Klog. De har droppet den røde, nørdede tråd, men til gengæld sørget for, at der i rodebutikken er lidt for enhver smag
I kulturredaktionens gennemgang af DR’s kanaler er vi nu nået til DR2, vores allesammens Kanal Klog. De har droppet den røde, nørdede tråd, men til gengæld sørget for, at der i rodebutikken er lidt for enhver smag
29. december 2017

Nak & Æd

Livsstilsprogram, søndage 20.30

En hornfisk på Orø, en impala i Zambia og en kortnæbbet gås i Thy. Der nakkes og ædes vildt og bredt i ottende sæson af det succesfulde jagt- og madprogram, Nak & Æd. Her møder vi den jordnære Jørgen Skouboe og den utrolig friske Nikolaj Kirk, der har dannet parløb på DR2 siden 2010. Rollerne er fordelt sådan, at Skouboe står for jagten og udnævnelsen af »taberdyret« (det dyr, de skal spise, hvis de ikke nakker som planlagt).

Kirk er ham, der »flipper fuldstændig i mel og pastinakker«, han tilbereder dyret og popper anekdoter om naturens overflod af urter og grønt og diverse (u)spiselige sager. Makkerparrets – især Kirks – hyperentusiasme og slåen-sig-på-brystet kammer nogle gange (ofte) over, især når makkerparrets selvopfundne rim og remser bobler over i sang. Her kan man med fordel skrue ned for lyden og blot nyde billedsidens flotte natur- og landskabspanoreringer i stilhed.

Anna Raaby Ravn

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikkel Kristensen

jeg synes klart, at DR2 er den bedste DR kanal, men rigtigt den er blevet noget mere rodet, natur, mad og oplevelser synes, at fylde sendefladen. hvor dokumentar og skæve satireprogrammen synes færre - Deadline har jeg været storforbruger af, men noget er sket med Deadline, Sørine Godfredsen synes, at have VIP billet som paneldeltager, og så slukker jeg - brug gerne Lone Frank noget mere, hvis i har problemer med, at opfylde 50% af hver køn - er heller ikke sikker på, at Deadline skal gå forrest i kønsdebatten - Deadline skal vel dække dybden af dagens aktualitet - ihvertfald ser jeg færre og færre Deadline programmer, og det er jeg egentligt ked af.

Hans Larsen, ingemaje lange og Gustav Alexander anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Deadline har mistet lidt kvalitet over de seneste år, men jeg synes egentlig ikke at det er på grund af hverken Sørine Godfredsen eller kønsdebatten. Sørine Gotfredsen har, som jeg husker det, i mange år værret relativt fast inventar i Deadline, hvilket man da i øvrigt også kan sige om mange venstreorienterede debattører. Hun bringer ofte et meget abstrakt teologisk-filosofisk argument, der sjældent ses af lignende på højrefløjen. Jeg er derfor glad for hendes hyppige tilstedeværelse, selvom det da altid afføder trusler om boycot fra venstrefløjen.

Kønsdebatten dækkes også meget ligeligt, som jeg ser det. I går havde Sigge eksempelvis tre mænd inde og diskutere et alternativt perspektiv på de feministiske bølger i 2017.

Deadline's fald i kvalitet stammer i mine øjne fra et gradvis skift af værter. Krasnik og Adam Holm var stærke værter med en meget klar og kritisk profil, hvilket man da heldigvis også kan sige om Niels Krause-Kjær, som gerne går i kødet på politikere og skærer gennem deres retoriske floskler.

De nyere værter er også fine men de har ikke samme klare profil, som tidligere værter.