Læsetid: 4 min.

Fire nordmænd sætter gang i den elektroniske fest

Mange forbinder automatisk et højtliggende, nordisk lydunivers med hidsig rock og metalmusik. Men dem, der allerede nu er begyndt at headbange, skal måske til at øve sig på deres diskorutine i stedet. Særligt i det sydvestlige Norge hersker der nærmest en elektronisk mafia, hvis familiære forbindelser leverer twistet dansemusik i luksuskvalitet
Hans-Peter Lindstrøm fra Stavanger, der optræder under sit civile efternavn, har med kunstnerisk oplagthed skabt et nyt album, som er et sprudlende eksempel på kækt producerhåndværk.

Hans-Peter Lindstrøm fra Stavanger, der optræder under sit civile efternavn, har med kunstnerisk oplagthed skabt et nyt album, som er et sprudlende eksempel på kækt producerhåndværk.

Lin Stensrud

8. december 2017

Fire norske gutter symboliserer fire forskellige livsaldre inden for norsk elektronisk musik. Fra hver deres tidszone og kunstneriske udtryk navigerer de frit ind og ud af hinandens musikstudier, både for at følges og gå i forskellige retninger. Gennem musikken former de lydlige landskaber af glitrende fjelde og dybe dale, der giver genlyd af synthakkorder og sliber en prisme mellem især tre af Norges største byer:

Oslo

I en forstadskommune til den norske hovedstad finder man diskomusikkens kronprins. Prins Thomas, hvis borgerlige navn er Thomas Moen Hermansen, har under sit royale prædikat længe været hyldet som dj og producer, også uden for hjemlandets grænser. Siden 2005 har han drevet pladeselskabet Full Pupp, der ud over ynglingen Pandreas (ham vender vi tilbage til) også huser den diskofile landsmand Todd Terje. Nu tager Prins Thomas sit dansegulvsherredømme i nye retninger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu