Læsetid: 4 min.

’Fuglene’ er en lille, særlig roman om livets mysterier. Utroligt smuk og sørgelig

Tarjei Vesaas’ lille mesterværk ’Fuglene’ fortæller historien om et menneske, som ikke ser verden helt som andre
23. december 2017

Tarjei Vesaas’ Fuglene, som udkom i 1957 på dialektstærkt nynorsk, er en klassiker i hjemlandet – der er knap en gymnasieelev, som ikke kender til den godhjertede og enfoldige Mattis, som bor alene med sin søster og kan tale med sneppen, der en dag begynder at føre træk over deres hus. At romanen nu bliver relanceret på dansk ved 60-års-jubilæet for udgivelsen, er intet mindre end en gave.

Vesaas’ lille mesterværk handler om Mattis og Hege som bor i et ydmygt hus i skovkanten ned til en sø. Deres forældre døde tidligt, og det er den fyrreårige Hege som forsørger parret ved at strikke trøjer. Uden at det står der direkte – sådan er det med meget i romanen – får man indtryk af, at det er på denne måde, folkene nede i landsbyen stiltiende hjælper den tapre Hege med hendes vanskelige bror: ved at bestille trøjer. Mattis er tre år yngre end Hege, men har aldrig haft et arbejde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu