Læsetid: 6 min.

Hvem i ’The Voyeur’ ved overhovedet, hvad de selv har gang i?

Netflix-dokumentaren ’The Voyeur’ følger den legendariske amerikanske reporter Gay Taleses arbejde med at skrive historien om en motelejer, der gennem årtier systematisk overvågede sine gæster. Dokumentaren er ikke som sådan vellykket, men en interessant dokumentation af, hvordan historier kan glide deres kronikører af hænde
Motelejer Gerald Foos købte i slutningen af 1960’erne Manor House Motel i Colorado med det ene formål at belure gæsterne.

Motelejer Gerald Foos købte i slutningen af 1960’erne Manor House Motel i Colorado med det ene formål at belure gæsterne.

Cris Moris/Netflix

8. december 2017

Et filmhold følger den legendariske amerikanske journalist Gay Talese, som siden 1980 har fulgt en skruppelløs motelejer, som siden slutningen af 1960’erne har udspioneret sine gæster gennem strategisk placerede ventilationsskakter. Det er, hvad den nye Netflix-dokumentar Voyeur går ud på. 

Motelejeren Gerald Foos købte Manor House Motel i Colorado med det ene formål at belure gæsterne. Siden han som 14-årig første gang belurede sin flot fregnede, storbarmede moster har han været en voyeur, det er han afklaret med, og det har først hans afdøde kone og nu hans nuværende kone også været.

Foos er tilsyneladende blottet for tvivl om sit forehavende. Denne skruppelløse, ureflekterede afklaring og selvaccept grænsende til stolthed er det mest påtrængende mysterium i såvel Voyeur som i den historie, The Voyeur’s Motel, som Gay Talese skriver om Foos til The New Yorker og senere udgiver i bogform. I artiklen forklarer Foos, at han betragter sin voyeurisme som en forbrydelse uden ofre, så længe hans gæster ikke ved, de er blevet beluret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu