Læsetid: 4 min.

Ingen spørger de sorte i George Clooneys nye film – og dét er hans pointe

Det er ikke så meget hovedhistorien om nogle småkriminelle fisk, der kommer i karambolage med de store rovfisk, der gør ’Suburbicon’ interessant. Det er parallelhistorien om forstadsracisme, der giver den tyngde – og desværre gør den alt for aktuel
’Suburbicon’ nuancerer forestillingen om de frisindede amerikanske nordstater og de idylliske 1950’ere. Der var masser af snæversyn og racisme også i nordstaterne. Men det er desværre kun en bihistorie i filmen.

’Suburbicon’ nuancerer forestillingen om de frisindede amerikanske nordstater og de idylliske 1950’ere. Der var masser af snæversyn og racisme også i nordstaterne. Men det er desværre kun en bihistorie i filmen.

UIP

8. december 2017

Gardner Lodge har en dårlig dag på kontoret. Hans kone er død, og politiet stiller ubehagelige spørgsmål. Og lige i det her sekund får han brækket næsen af en korpulent herres knytnæve – med kærlig hilsen fra dem, som Lodge skylder penge. Mange penge.

Suburbicon ligner umiddelbart dét, som den også oprindelig var tænkt som, nemlig en filmatisering af et brødrene Coen-manuskript. De to herrer har excelleret i flere plots om almindelige mennesker, der forsøger at fuske sig til større materiel velstand, men kommer i kløerne på langt mere hårdføre typer og må tage alle kneb i brug for at komme ud af kniben.

I det her tilfælde er det Gardner Lodge (Matt Damon), der skylder penge og ikke kan betale dem tilbage – og bliver straffet for det. Igen og igen. George Clooney har instrueret filmen, men han har også gjort noget overraskende: Han har udbygget røverhistorien med et stykke virkelig amerikansk historie.

Det er sket, ved at Clooney og Grant Heslov har udbygget Coen-brødrenes manuskript med en parallelhistorie – med den sande historie om galoperende forstadsracisme i 1950’ernes USA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ole Henriksen
  • Eva Schwanenflügel
Ole Henriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu