Læsetid: 4 min.

Ingen spørger de sorte i George Clooneys nye film – og dét er hans pointe

Det er ikke så meget hovedhistorien om nogle småkriminelle fisk, der kommer i karambolage med de store rovfisk, der gør ’Suburbicon’ interessant. Det er parallelhistorien om forstadsracisme, der giver den tyngde – og desværre gør den alt for aktuel
’Suburbicon’ nuancerer forestillingen om de frisindede amerikanske nordstater og de idylliske 1950’ere. Der var masser af snæversyn og racisme også i nordstaterne. Men det er desværre kun en bihistorie i filmen.

’Suburbicon’ nuancerer forestillingen om de frisindede amerikanske nordstater og de idylliske 1950’ere. Der var masser af snæversyn og racisme også i nordstaterne. Men det er desværre kun en bihistorie i filmen.

UIP

8. december 2017

Gardner Lodge har en dårlig dag på kontoret. Hans kone er død, og politiet stiller ubehagelige spørgsmål. Og lige i det her sekund får han brækket næsen af en korpulent herres knytnæve – med kærlig hilsen fra dem, som Lodge skylder penge. Mange penge.

Suburbicon ligner umiddelbart dét, som den også oprindelig var tænkt som, nemlig en filmatisering af et brødrene Coen-manuskript. De to herrer har excelleret i flere plots om almindelige mennesker, der forsøger at fuske sig til større materiel velstand, men kommer i kløerne på langt mere hårdføre typer og må tage alle kneb i brug for at komme ud af kniben.

I det her tilfælde er det Gardner Lodge (Matt Damon), der skylder penge og ikke kan betale dem tilbage – og bliver straffet for det. Igen og igen. George Clooney har instrueret filmen, men han har også gjort noget overraskende: Han har udbygget røverhistorien med et stykke virkelig amerikansk historie.

Det er sket, ved at Clooney og Grant Heslov har udbygget Coen-brødrenes manuskript med en parallelhistorie – med den sande historie om galoperende forstadsracisme i 1950’ernes USA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ole Henriksen
  • Eva Schwanenflügel
Ole Henriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu