Læsetid: 3 min.

Lægen bekender

Henry Marshs dybe og ægte engagement i sine medmennesker redder ham selv og os andre fra at falde ned. Nu er andet bind af hans erindringer kommet på dansk
30. december 2017

Henimod slutningen af den berømte britiske neurokirurg Henry Marshs bog nummer 2: Hverken solen eller døden – Indrømmelser om en bevæget og bevægende karriere i operationsstuerne, citerer forfatteren sin hustrus lille digt: »Åh, gid jeg var en søpung/for hvis livet blev for hårdt, ku’ jeg flade ud på den nærmeste sten/og lade hjernen flyde bort.«

Det specielle ved søpungen er, at den efter et første omsvømmende liv som jæger sætter sig endeligt fast på en sten og ved samme lejlighed skiller sig af med sin hjerne, som den ikke skal bruge længere. Den øvelse mestrer mennesket som bekendt ikke (selv om man nogle gange skulle tro det).

Søpungen har dermed også indledt den sidste livsfase inden sin egen undergang. Som en ung læge engang på en insisterende radiojournalists forargede indvending om en farlig sygdom; at man da måtte kunne gøre noget, lakonisk svarede: Nu er dødeligheden her i landet jo stadig 100 procent.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu