Læsetid: 4 min.

Luksusfælden er sjovere

Den norske roman ’Om et par år’, som beskriver en enlig mors kamp for hverdagen for sig selv og sin lille søn, lever op til alle fordomme om Luksusfældens fattige. Det gør også romanen fattig
23. december 2017

Sidste år vakte Karina Pedersens bog Helt ude i hampen furore med sin skildring af overførselsindkomstmodtagere i et ghettokvarter i Fredericia.

Pedersens spydige skildring af fattige mennesker, hendes egen familie inklusive, som sociale umuliusser, der ikke magter at navigere i det virkelige (arbejds)liv, men kun i det kommunale tilskudssystem, vakte stor vrede, men gav også nyt liv til gamle diskussioner om fattigdom som konsekvens af samfundets ulighed eller af personlige problemer.

Nu vover forlaget Tiderne Skifter pelsen med en norsk roman, der indirekte rejser de samme spørgsmål. Om et par år skildrer en enlig, studerende mor til en lille søn, kaldet Ungen, og hendes frustrationer over for et system og en omverden, der ikke formår at hjælpe hende.

Bevægende kunne bogen være i sin skildring af fattigdommens skam og stigma, især når man har et barn og bor blandt velhavere. Men det er den ikke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu