Læsetid: 4 min.

Når angsten suger som svamp i sindet

Vi kommer skam vidt omkring rent miljømæssigt og episk i Michael Enggaards debutroman, og det er næppe sidste gang, vi hører fra den drevne fortællehåndværker
Boksning genopstår som mandemiljø og romanstof i journalist Michael Enggaards vellykkede debutroman om kæbestød og kærlighed, hemmeligheder og løgne samt om skam og skyld mellem forældre og deres børn, om savn og årelang sorg, plus, ikke at forglemme, sportslig rivalisering i flere generationer.

Boksning genopstår som mandemiljø og romanstof i journalist Michael Enggaards vellykkede debutroman om kæbestød og kærlighed, hemmeligheder og løgne samt om skam og skyld mellem forældre og deres børn, om savn og årelang sorg, plus, ikke at forglemme, sportslig rivalisering i flere generationer.

Ritzau Foto

30. december 2017

Dengang man stadig højtideligt betegnede boksning som The Noble Art of Self-Defence, var nævernes idræt en ægte folkelig sportsgren, dyrket især i arbejderklassen med lokale helte i København, Esbjerg, Aalborg og Nakskov, hvor drenge og unge mænd kunne lære udholdenhed, disciplin og respekt.

For man ville så nødig kaldes en svækling. Nu er nævefægtningen skæmmet af et blakket image. Hvor sjovt er det også i grunden at spilde gode år af sin ungdom på at baske løs på andre folks hoved og med jævne mellemrum få sin egen hjerne banket ud?

Selv i en nedgangsperiode som vores kan boksningen imidlertid genopstå som mandemiljø og romanstof i journalist Michael Enggaards vellykkede debutroman om kæbestød og kærlighed, hemmeligheder og løgne samt om skam og skyld mellem forældre og deres børn, om savn og årelang sorg, plus, ikke at forglemme, sportslig rivalisering i flere generationer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu