Læsetid: 5 min.

Nyt album og ny kirkesangbog vil have os til at fællessynge – igen

’Kirkesangbogen’ og albummet ’Lys og lindring’ lægger op til mere fællessang i det danske land. Det sker via nyskrevne sange og salmer samt klassikere fra Dylan til Linnet. Og et forbilledligt initiativ, for i fællessangen kan vi røre hinanden så dybt uden på nogen måde at gramse. Men hvorfor begrænse det til kirkeligt regi?
Den kristne sanger Jonas H. Petersen, der også optræder under navnet Hymns from Nineveh, har skrevet sangen ’Lys og lindring’, der er et af de nye bidrag til ’Kirkesangbogen’.

Den kristne sanger Jonas H. Petersen, der også optræder under navnet Hymns from Nineveh, har skrevet sangen ’Lys og lindring’, der er et af de nye bidrag til ’Kirkesangbogen’.

David Milo Davidson

8. december 2017

Hvad sker der, når vi træder ind i sangens rum sammen? Well, det er videnskabeligt dokumenteret. I hver eneste korsanger udløses endorfiner (dem bliver man høj af), oxytocin (det såkaldte kærligheds- og tilknytningshormon) og immunglobulin A (et antistof, der styrker immunforsvaret).

Disse tre lyksaligheders niveauer stiger alle, når man synger i kor. Som bonus får man også lige sænket kortisolniveauet, et hormon som forhøjes ved stress. Og korsangeres hjerter har det også med at slå i takt.

Man kan også tale om de kulturelle, spirituelle og emotionelle effekter af korsangen. Det er vores kroppe, der er sammen uden at røre. Det er lyden af et vi, der finder sammen i tre- eller endnu flere-stemmige formationer. Et vi, der lytter til alle individer i vi’et.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu