Læsetid: 2 min.

Punkmestrene i Converge byder på en perlerække af brutale numre

Veteranerne i Converge lufter en dyster patos på deres seneste album, men de trodsigt knyttede næver klæder dem fortsat bedst – og de tør stadig miste sig selv
8. december 2017

Hører man til dem, der føler, at nutidens rock og punk ofte er reduceret til forudsigelige ritualer, kan det være en lise at tilbringe tid med amerikanske Converge. Nok må bandet efterhånden siges at være en institution med snart 30 år på bagen, men de har formået at holde trodsighedens fane højt med deres højspændte musik. En musik, der blander en æstetik fra punk og hardcore med nogle af de mest brutale sider af metallen, uden at den helt lader sig indfange.

Selv om de er blevet kaldt pionerer inden for metalcoregenren, har de med albumtitler som No Heroes og All We Love We Leave Behind understreget, at de ikke ønsker at være bannerførere for nogen bevægelse, og at de i hvert fald slet ikke gider at dvæle nostalgisk ved historien.

Converge synes at være et band, der snarere er båret af etik end af karrierepleje. De bruger stor energi på at hive nye og spændende bands frem i lyset som kuratorer, producere med mere, og på respektindgydende vis lader de også løbende nye inspirationer – ofte hentet langt fra metal og punk – bringe ny energi til deres eget åbne lydbillede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu