Redaktionen elsker: Hvert billede viser et vakuum af udebleven umage

Fotobloggen ’Terrrible Real Estate Agent Photos’ holder, hvad dens titel lover. Måske er den det sjoveste sted på internettet
Kultur
8. december 2017

Det sjoveste sted, jeg kender på internettet, er fotobloggen Terrible Real Estate Agent Photos.

Det er en stadigt voksende, uendeligt fascinerende samling af »uforklarligt dårlige ejendomsfotografier,« hvorpå affaldsposer hober sig op, sofaer vender på hovedet, mennesker gemmer sig bag møbler, heste står i køkkener og toiletter er installeret de mest uventede steder.

Til hvert billede hører en billedtekst forfattet af bloggens vidunderligt sarkastiske og fantasifulde bagmand, Andy Donaldson, som fik ideen til bloggen, da han ledte efter lejlighed i London.   

Groft sagt fordeler ejendomsfotografierne sig i to kategorier: Der er de overraskende boligindretningsvalg (se f.eks. det penisformede vinduesparti eller den nylligt offentliggjorte serie af billeder fra et hjem indrettet som skingert klovnemuseum. Tag noter, hvis dit job er at lave scenografi til gysere), og så er der de regulært dårlige fotografier. Her er ikke tale om fotografer, der er dårlige til deres job. Bloggens anonyme boligfotografer er så komplet ligeglade med deres job, at hvert billede viser et vakuum af udebleven umage.  

En underkategori af de regulært dårlige billeder er dem, hvor man helt eller delvist ser sælgeren. En lille grisefarvet storetå sniger sig ind øverst i højre hjørne af en uskarp fotodokumentation af et trægulv. En tyk og farvestrålende mave stikker frem bag en skydedør og ledsages af en billedtekst i første person (en af Andy Donaldsons specialiteter): »Jeg kommer ud, hvis du giver min selvlysende skijakke en undskyldning.« Se også maleriet af en kvinde, der slikker en mand på kinden, mens han slikker et spædbarn på issen.

Billedteksterne excellerer i besjæling af efterladte genstande. Særligt det, Donaldson kalder »The Garden Chair of Solitude« (»Ensomhedens havestol«), er en genkommende figur, som jeg har tænkt mig at blive ved med at følge.  

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her