Læsetid: 4 min.

Replikker fra dagligdagens desperation

Tine Høegs debut som hørespilsdramatiker byder på åbenhjertige dialoger mellem to veninder, hvor den enes svigt rammes uhyggeligt præcist i Nicolei Fabers lydhøre instruktion
Fanny Louise Bernth lægger stemme til kvinden, som er afsted på festival, og som ringer hjem til Natalie Madueños veninde. For hun sidder alene med en baby, der skriger højere og højere i Tine Høegs hørespilsdebut I Tried to Dance it Away.

Fanny Louise Bernth lægger stemme til kvinden, som er afsted på festival, og som ringer hjem til Natalie Madueños veninde. For hun sidder alene med en baby, der skriger højere og højere i Tine Høegs hørespilsdebut I Tried to Dance it Away.

Jon Bjarni Hjartarson

29. december 2017

»Hvad kan du se?«

Sådan lyder en af de første replikker i Tine Høegs hørespil I Tried to Dance it Away på Akt1 Radiodrama. Og det er jo netop det, der er essensen i hørespil: At stemmer fortæller om virkeligheden, så lytteren kan se det hele for sig.

Hørespillet som genre har haft svære kår, siden Danmarks Radio i 2007 nedlagde sine enkeltspil i Radioteatret. Den nye dyrkelse af lyddownloads har ellers virket som en oplagt mulighed for en renæssance for hørespillet, men mængden af podcasts baseret på dramatiske tekster har ikke været overvældende.

Radiodramakollektivet Akt1.dk byder dog netop på nyskrevne hørespilstekster af debuterende forfattere, takket være støtte fra Statens Kunstfond og andre gode fonde. Hørespillene er iscenesat af teaterinstruktører og vækkes til live af skuespillerstemmer – og optages ved live-events.

Redaktøren hos Akt1 Radiodrama er instruktøren Niels Erling, lydscenografen er Rasmus Juncker, og herudover består redaktionen af tre andre nysgerrige mennesker, der siden begyndelsen i 2013 sammen har arrangeret 20 hørespilevents rundtom i København.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu