Læsetid: 3 min.

Stellan Skarsgaard er tynget af billig melankolsk visdom i romantisk drama

Forspildte romantiske chancer er omdrejningspunktet for hovedpersonens litterære succes og dybeste længsler i det romantiske drama ’Tilbage til Montauk’, der konsekvent overvurderer, hvor spændende hovedpersonens midtlivskrise er
Forfatteren Max Zorn (Stellan Skarsgård) og advokaten Rebecca (Nina Hoss) genoplever en 17 år gamle kærlighedsaffære i Volker Schlöndorffs utroværdige ’Tilbage til Montauk’.

Forfatteren Max Zorn (Stellan Skarsgård) og advokaten Rebecca (Nina Hoss) genoplever en 17 år gamle kærlighedsaffære i Volker Schlöndorffs utroværdige ’Tilbage til Montauk’.

Another World Entertainment

8. december 2017

Montauk er et idyllisk fiskerleje yderst på Long Island med lave marehalmsklædte klitter og uhøjtidelige skaldyrsrestauranter, som den midaldrende forfatter Max Zorn (Stellan Skarsgaard) og den lidt yngre stjerneadvokat Rebecca (Nina Hoss), genbesøger, 17 år efter at deres kortvarige kærlighedsforhold kulminerede med en romantisk weekend dér.

Forud for denne vældigt ladede udflugt har man gennem første halvdel og lidt til af Volker Schlöndorffs Tilbage til Montauk fulgt Max Zorns bogpromoveringstur i New York. Her underholder han store imponerede selskaber med sin selvbiografisk funderede bog, der lader til at være romanversionen af Tove Ditlevsens digt De evige tre (»Den ene er den jeg elsker/den anden elsker mig«).

Med hviskende stemmeføring læser han en passage op, der både strejfer et faderkompleks og nævner den store chance for romantisk lykke, som jegpersonen lod passere, så han nu må leve i et forhold, som blot er en svag afglans af, hvad hans kærlighedsliv kunne have været.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu