Læsetid: 3 min.

Troels Kløvedal har skrevet en af de smukkeste bøger om drømmen fra 1968

Fra sit aftenland glæder Troels Kløvedal sig uhæmmet over det fantastiske liv, han har haft i sin ungdom som hippie i kollektivet Maos Lyst og senere som skipper på sejlskibet Nordkaperen. Det er historien om en usædvanlig mand, der designede sit eget liv fra skibsværft til kongeslot
Titlen på Troels Kløvedals bog er en let omskrivning af Pascal Quignards roman ’Alle morgener på jorden’, en yndlingsbog, for mest af alt har han holdt af morgenerne, og som ung traf han en mental beslutning om, at alle morgener skulle være poetiske.

Titlen på Troels Kløvedals bog er en let omskrivning af Pascal Quignards roman ’Alle morgener på jorden’, en yndlingsbog, for mest af alt har han holdt af morgenerne, og som ung traf han en mental beslutning om, at alle morgener skulle være poetiske.

Jørgen Sperling

9. december 2017

Da globetrotteren og eventyreren Troels Kløvedal var knægt, blev han sendt på kostskole i Nordsjælland. Han stak ofte af og gemte sig i skovens ensomhed, hvor han fandt sig bedre tilpas. Det var ikke bare det, at de en gang om ugen skulle synge »Vor gud han er så fast en borg« til morgensang, men det autoritære system i den sorte skole, som han ikke kunne med. Så en lys sommeraften fik han næsten hele sovesalen med på et oprør. Sendt i seng kl. 21 tog alle drengene deres slåbrokker på og gik i samlet flok fire kilometer langs stranden til Kronborg i et herligt humør.

Han blev smidt ud af skolen, men så altid senere Kronborg som et symbol på frihed.

Det og meget andet har han skrevet om i en erindringsbog, Alle mine morgener på jorden – mit autodidakte liv. Hans historie er H.C. Andersensk, men modsat eventyrdigteren, der i sine erindringer er noget af en grædekone, er han i stand til at glæde sig uhæmmet over det fantastiske liv, han har haft, i sin ungdom som hippie i kollektivet Maos Lyst og senere som skipper på sejlskibet Nordkaperen. Alt sammen velkendt fra de mange tv-udsendelser, der også kom ud af det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Stig Bøg
  • Torben K L Jensen
  • Morten Johansen
  • Odin Rasmussen
  • Oluf Husted
  • Jørn Andersen
Stig Bøg, Torben K L Jensen, Morten Johansen, Odin Rasmussen, Oluf Husted og Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Neiiendam

Respekt for Søfareren, der har givet mange af os fantasiens vinger at flyve med og havduftens utallige variationer af salt.

Mange, er dem der har fået lov til at sejle med ham og har stået i læ af hans rolige gemyt og fortælleevne.

Han har nu anduvet sin sidste ankerbøje og ligger for svej, men livets ubønhørlighed gnaver huller i ham. Hvis nogen fortjener en vidtskuende statue, så er det ham Danmark skal ære med en.

Jørn Andersen, Hans Larsen, Torben K L Jensen, Herdis Weins, Anders Reinholdt, olivier goulin, Niels Bent Johansen og Christian Larsen anbefalede denne kommentar
Troels Brücker

Kære Kristen,
En rørende og fuldt fortjent anmeldelse af en unik persons testamente.

Mit korrekturgen får mig til at anholde din sætning: “Mellem venstre- og højrefløjen i Danmark er der i nogle tilfælde længere afstand, end der behøver at være, hvis parterne er villige til at møde hinanden åbent med hands across the sea.“ er der ged i, der bør vel stå ‘...medmindre parterne er villige til at møde hinanden....’