Læsetid: 3 min.

Underholdende og bidsk økothriller om magtfulde mænd, der misbruger mennesker

Polske Agnieszka Holland har helt bogstaveligt en høne at plukke med de såkaldte autoriteter, som hverken har hjerte eller hjerne til at kere sig om mennesker og dyr, i sin nye film, den sorthumoristiske og temmeligt usædvanlige økothriller ’Spoor’
Duszejko (Agnieszka Mandat-Grabka) sørger over endnu et af de smukke dyr, som jægerne har skudt, i Agnieszka Hollands økothriller, ’Spoor’.

Duszejko (Agnieszka Mandat-Grabka) sørger over endnu et af de smukke dyr, som jægerne har skudt, i Agnieszka Hollands økothriller, ’Spoor’.

Cinemateket

8. december 2017

»Det er Holocaust – og der er ingen, der ved det.«

Entomologen Boros er forfærdet, og hans nye veninde, Janina Duszejko, forstår ham godt. Hun er lige så vred over den ligegyldige, ja ligefrem foragtelige måde, som myndigheder og jægere behandler skoven omkring dem og dyrene og insekterne i den på. Noget tyder på, at de – dyrene og insekterne – også har fået nok. I hvert fald findes flere af områdets mest prominente jægere og magtmænd døde under mystiske omstændigheder og med dyrespor i jorden og sneen ved siden af.

Det lokale politi har svært ved at opklare drabene, og ingen af dem tager den aldrende, farverige Duszejko (Agnieszka Mandat-Grabka) alvorligt, da hun lufter sine teorier om, at naturen er i færd med at tage hævn over jægerne.

Engang byggede hun broer i Mellemøsten, nu bor hun alene i skoven med sine to elskede hunde, underviser den nærliggende landsbys skolebørn i engelsk, dyrker astrologi og horoskoper og kommer farende ind på politistationen og råber op om mord og lemlæstelse, hver gang jægerne plaffer løs i skoven og bjergene og markerne omkring den. Og det gør de tit.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu